Afgelopen voorjaarsvakantie heeft het Wolfert Lyceum na een coronapauze weer de pistes in Saalbach Hinterglemm onveilig gemaakt. Na een nachtelijk busrit kwamen we ’s ochtends aan bij onze accommodatie. Na een lekker Oostenrijks ontbijt hebben we direct op de eerste dag de skikleding aangetrokken en onze latten of snowboard onder onze voetjes geklikt.

De beginnende skiërs en snowboarders kregen les van enthousiaste leraren. De andere leerlingen verdeelden zich over groepjes, waarbij er rekening gehouden werd met vriendschappen en niveauverschillen. Er werden flinke tochten afgelegd in het grote skigebied. Er zijn zelfs leerlingen die The Challenge hebben volbracht: 65 km skiën op één dag.

Naast de tijd op de piste is er ook veel genoten van terrasjes en après-ski. Het was meerdere dagen Kaiserwetter! Ook het avondprogramma was gevuld met maar liefst twee disco-avonden, relaxmomenten, een bezoek aan het zwembad en een rodelavond. Na de laatste dag skiën, een frisse douche en een diner vertrokken we weer naar Nederland, waar we op zaterdagochtend weer aankwamen op De Zijde.

We willen alle leerlingen bedanken voor hun enthousiasme en uiteraard nodigen we alle leerlingen van klas 3 en hoger uit om ook volgend schooljaar met ons mee te gaan op de 7-daagse Wolfert Lyceum wintersportreis!

Najib Azaroiali en Taco den Boer