Een select groepje havo en vwo eindexamenleerlingen van het Wolfert Lyceum hebben tijdens het afgelopen jaar, een van de moeilijkste jaren op de school in verband met Corona, een ongelofelijke prestatie neergezet door met het Jong Ondernemen programma hun eigen bedrijf succesvol in de markt te plaatsen. Het Wolfert Lyceum biedt al jaren deelname aan het Junior Company programma aan als onderdeel van de profielkeuze Economie en Maatschappij. Eindexamenleerlingen van havo en vwo krijgen de mogelijkheid om in hun eindexamenjaar hun eigen bedrijf opstarten. Dit onder begeleiding van drie economie/bedrijfseconomie docenten, te weten Freek van der Sman, Quirine Vervloet en Martine van der Giessen.

De bedrijven die deze challenge het afgelopen jaar aangingen zijn:
Petfleece
Koekoek
Keychaingers
Zeepy
Hola Pina
Sky Phone Line
Hyperion Eyewear

Het afgelopen jaar lag de focus naast het maken van winst vooral ook op het maatschappelijk verantwoord ondernemen aspect. Dit resulteerde in onder andere bedrijf Petfleece dat fleecedekens maakt van gerecycelde plastic flessen, en bedrijf Koekoek, dat bakpotten met alle grondstoffen om een koekje te bakken verkoopt. Maar het bijzondere hieraan is dat zij hun grondstoffen afnemen van stichting Fier met hun Blooming Bakery. Zij zetten zich in voor het stoppen van geweld tegen meisjes en vrouwen.

We zijn ongelofelijk trots op alle bedrijven die volledig gerund worden door de leerlingen. Op donderdag 10 maart heeft de feestelijke afsluiting van het programma Jong Ondernemen plaatsgevonden. De bedrijven hebben hun eindpresentatie aan hun echte aandeelhouders gepresenteerd in ‘het walhalla’ van het Nederlandse bedrijfsleven, de Sociëteit de Maas in Rotterdam. Daarbij waren niet alleen de aandeelhouders aanwezig maar ook vertegenwoordigers van Stichting Fier en stichting Jong Ondernemen. De leerlingen gaan nu vol goede moed hun eindexamen tegemoet en mocht je nog een lekker dekentje zoeken of een vrolijke ananasplant, die zijn er niet meer maar er staat een volgende lichting eindexamenondernemers te trappelen om hun producten in de spotlights te zetten!