Op dinsdag- 8 en donderdagavond 10 oktober worden er door het Wolfert Lyceum interactieve lezingen ‘Hoe begeleid je je brugklaskind?’ door Babs Wolters georganiseerd. Deze lezingen zijn gratis en openbaar toegankelijk.

Als ouder wilt u graag succes voor uw kind op school. U wilt dat ze leuke vrienden hebben, mooie cijfers halen en dat ze goed in hun vel zitten. Er zijn geen speciale cursussen voor ouders van middelbare scholieren, terwijl er heel wat te vertellen is. Daarom neemt Babs u op een prettige manier mee tijdens een (interactieve) lezing. U krijgt antwoord op allerlei vraagstukken waar u als ouders van een opgroeiende puber op school mee geconfronteerd wordt. Omdat uw kind het waard is en omdat u soms best wat extra informatie of een steuntje in de rug kunt gebruiken.

Ouders met een kind in de brugklas op het Wolfert Lyceum hebben een uitnodiging per mail ontvangen voor deze interactieve lezing. Andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Natasja Pompen, teamleider brugklas en 2 vwo van het Wolfert Lyceum, via npo@wolfert.nl. Laat in uw aanmelding ook weten voor welke datum en tijd u de voorkeur heeft en met hoeveel mensen u komt.

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms ook best lastig. Daarom is er de landelijke Week van de Opvoeding. Maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Op de website van de gemeente Lansingerland leest u hier over alle activiteiten.