Begin van elk schooljaar vinden er altijd veel schoolreizen plaats in de derde week van september. We doen dit vrijwel direct aan de start, zodat leerlingen zo te gelegenheid krijgen elkaar én ons team (beter) te leren kennen. Dit schooljaar waren er ongeveer zeshonderd leerlingen op reis onder begeleiding van veel teamleden.

De brugklas ging met de juniormentoren naar Eersel, klas 2 ging op survival in de Ardennen en de leerlingen uit klas vier gingen naar Berlijn, Parijs of Praag. De vierdeklassers hebben zich voor de zomer zelf voor hun reisbestemming naar keuze ingeschreven. Per reis stonden er ontzettend veel leuke activiteiten op het programma (lees het hier). De reacties die we hebben ontvangen van leerlingen en ouders waren erg positief en daar doen we het voor!

Voor de achterblijvers (klas 3, 5 en 6) vonden er in deze week ook allerlei activiteiten plaats. De havo- en vwo leerlingen uit de examenklassen gingen hard en vol plezier aan de slag met hun profielwerkstuk (PWS). Het PWS is een soort meesterproef als afsluiting van hun schoolcarrière. Voor het profielwerkstuk konden de leerling beroep doen op individuele begeleiders. De onderwerpen zijn zeer divers, van puur economisch tot natuurkundig en worden in december door de leerlingen gepresenteerd.

De leerlingen uit klas 3 en 5 vwo kregen daarnaast zoveel mogelijk les. Nieuw dit jaar was dat ook 5H en 6V les kreeg, maar in de praktijk bleek dat lastig te realiseren en het liep niet altijd goed. De roostermakers hebben een aantal punten voor verbetering gezien.