Op vrijdag 2 december kwamen veertig scholen in actie tijdens de laatste voorronde van de 19e editie van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Dit kampioenschap wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het is uitgegroeid tot de grootste parlementaire debatcompetitie voor leerlingen in Nederland.

De leerlingen gingen verbaal de strijd met elkaar aan over actuele maatschappelijke thema’s en het debatteam Wolfert Lyceum haalde een prachtige 14e plaats! Er viel uiteraard een traan, want per voorronde gaan de tien beste scholen door naar de finale op Universiteit Utrecht op zaterdag 21 januari 2017. Wij zijn in elk geval ongelooflijk trots op onze debaters, want ze hebben hiermee een prestatie van formaat geleverd in een loodzware poule.

Wij wensen het debatteam van Wolfert Tweetalig op de finaledag van 21 januari 2017 op de Universiteit Utrecht heel veel succes en een goede strijd toe! Dit Wolfert debatteam kwam tijdens de voorronde op zaterdag 26 november 2016 uit op de tiende plek. Wij pakken ons in elk geval weer op voor de verbale strijd van donderdag 8 december, dan is er het dalton debattoernooi!

Met trotse groet,
Maarten van Gulik
Docent Latijn en geschiedenis

PS. Wolfert Lyceum heeft al jaren een zeer actieve debatclub. Iedereen die het leuk vindt, is altijd welkom om een kijkje te komen nemen!

Downloads:

Verslag: een lach en een traan

Uitslag NK debat scholieren voorronde 3 2016

Kijk voor meer informatie op:
Stichting Nederlands Debat Insituut (op hun Facebook pagina staan meer leuke foto’s!)