Op maandag 5 december wordt er vanaf 13.15 uur op Wolfert Lyceum uitgebreid Sinterklaas gevierd. De leerlingen uit de onderbouw vieren dit gezellig onder leiding van hun mentor in hun lokaal. Leerlingen uit 4H doen een Sint Nicolaas activiteit in lokaal 207/208 ook onder leiding van de mentoren. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Sint Nicolaasmarkt. Leerlingen uit 4V, 5V, 5H en 6V gaan direct om 13.15 uur naar de markt in de aula.

De Sint Nicolaasmarkt, met als goede doel het onderwijs in Ghana*, wordt georganiseerd door de leerlingen die in voorjaar 2017 naar Ghana gaan, in samenwerking met een groep leerlingen die het profielwerkstuk over Ghana schrijft. Voor dit goede doel verkopen de leerlingen uit 5H en 6V, net als op een vrijmarkt, spulletjes tegen een heel schappelijke prijs. Daarnaast organiseren docenten allerlei workshops, zoals yoga, jongleren en schminken. Vind je het leuk om tegen docenten te voetballen of te debatteren? Dat kan! Je mag zelfs wedden wie er gaat winnen en de opbrengst van de weddenschappen gaat naar Ghana. Ondertussen maken leerlingen lekkere hapjes klaar en kun je meedoen aan Afrikaanse spellen, alles tegen betaling van een klein bedrag. Of wil je met Sint Nicolaas op de foto? Ook dat kan!

Aanstaande donderdag en vrijdag kun je tijdens de pauzes, alvast kaartjes kopen voor de workshops (1 euro per stuk). Ook op de markt kun je een kaartje kopen (maar vol = vol!). Tijdens de markt zijn de prijzen afgerond op hele euro’s en vijftig eurocent.  Zorg in ieder geval dat je op de markt muntgeld bij je hebt om iets leuks/lekkers te kopen of om te wedden!

Tot ziens op 5 december!
Namens Sint en zijn Pieten

PS. rond 16.30 uur verzamelen we de opbrengst voor Ghana en ruimen we alles gezellig met elkaar op!!

*) 15% van de totale opbrengst is voor de eindexamenklassen om de Kolderdag te organiseren.