Woensdag 16 november 2016 gingen de leerlingen uit 4havo naar Hogeschool Inholland in Rotterdam om het programma ‘Kennismaken met het HBO‘ te volgen. Dit bezoek vond plaats in het kader van Loopbaanoriëntatie op studie en beroep (LOB). Bij deze interessante activiteit konden de leerlingen zich verdiepen in specifieke opleidingen door deel te nemen aan twee workshops naar eigen keuze.

Zo konden leerlingen tijdens een workshop ‘Juridische opleidingen’ zich buigen over een casus uit het familierecht. Ze moesten aan de hand van kopieën uit het wetboek uitzoeken wat er komt kijken bij een echtscheiding, bijvoorbeeld het regelen van voogdij en alimentatie. Bij de workshop ‘Business Studies – Accountancy – Bedrijfseconomie’ gingen ze aan de slag met vier puzzelstukken die alle aspecten van een onderneming omvatte. IKEA werd als praktijkvoorbeeld onder de loep genomen, waarbij de ‘lastigste zaken’ werden uitgelicht en besproken. De vier puzzelstukken bleken alle onderdelen in het eerste schooljaar van het HBO te zijn. Verder was er een workshop ‘Onderwijs/PABO’ met een leuke voorleesworkshop door een ‘oude rot in het vak’ (zie foto’s).

De leerlingen gaan nu een reflectieverslag schrijven, hierin komt terug of de opleiding wel/niet aanspreekt, welke competenties/vaardigheden ervoor nodig denken te hebben, enzovoorts.

We hopen de leerlingen hiermee een stap in de goede richting te hebben gebracht en wensen ze veel plezier tijdens het bezoeken van alle Open Dagen!

Maartje de Groot
Decaan havo

 

20161116_11435220161116_11401720161116_120809