In de afgelopen jaren heeft de heer Vliegenthart geregeld gemerkt, dat er binnen onze school een groep leerlingen is die graag meer zou willen doen met schaken op school. Dit heeft hem op het idee gebracht om te starten met een schaakclub. Samen met twintig leerlingen hebben ze nagedacht wat ze willen. De leerlingen zijn zeer enthousiast en de ideeën over de invulling van een schaakclub zijn ambitieus.

De leerlingen willen graag een interne competitie spelen met als doel het later op te nemen tegen andere scholen. Naast een competitie willen ze ook graag schaakles, partijen analyseren en puzzels oplossen.

Om gestalte te geven aan deze plannen zijn ze in periode twee van dit schooljaar daarom van start gegaan met een interne competitie met 22 deelnemers. Deze eerste competitie kwam onlangs na acht ronden ten einde met Nemo als glorieuze winnaar. Het lukte Nemo als enige alle partijen te winnen en hierdoor heeft Nemo zijn naam op de wisseltrofee weten te vereeuwigen. Ze zijn inmiddels begonnen met een tweede competitie en natuurlijk nu al enorm benieuwd wie deze keer de trofee in de wacht weet te slepen.

Ze hopen na deze interne competities een duidelijk beeld te hebben van hun krachten, zodat ze komend schooljaar hun krachten kunnen meten met andere scholen via schoolschaaktoernooien. Ook dan houden ze jullie vanzelfsprekend op de hoogte!

*) de heer Vliegenthart is docent wiskunde en leerlingbegeleider 3 t/m 6 vwo