In klas 3H4 hebben wij nagedacht over hoe we met elkaar iets kunnen betekenen om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen. Wij kunnen ons voorstellen dat het fijn is om ZELF een bijdrage te leveren door ZELF in actie te komen. Wees niet bang, we gaan niet van je vragen om gesponsorde rondjes te rennen. Nee, het is veel makkelijker… We hebben bedacht om lege statiegeldflessen in te zamelen en de opbrengst hiervan te storten op giro 555.

We hebben ervoor gekozen onze actie door te zetten naar alle leerlingen, ouders/verzorgers en personeel van het Wolfert lyceum. Daardoor kunnen we een veel groter bedrag bij elkaar verzamelen! Even een klein rekensommetje; er zitten ongeveer 1000 leerlingen op onze school dus voor het gemak rekenen we even met dit getal;
Minimale inzet: 2 flessen per leerling, 1000 x 2 x 0,25 = 500 euro.
Iets meer inzet: 2 flessen per week gedurende 4 weken, 1000 x 2 x 0,25 x 4 = 2000 euro.

Dit bedrag kan dus verder oplopen als we met elkaar de moeite nemen om onze lege statiegeldflessen op school in te leveren!!!!! De actie start op maandag 21 maart en eindigt op vrijdag 22 april. Je hoeft alleen maar een tasje lege flessen aan je stuur te hangen en in de aula bij het inzamelpunt neer te zetten. Wij hopen dat jullie allemaal meedoen, zodat JIJ een steentje(flesje) bij kunt dragen aan de verschrikkelijke situatie in de Oekraïne.

KOM IN ACTIE VOOR OEKRAÏNE!!!