Informatieavond 9 januari: een enerverende avond!

Dinsdagavond 9 januari was het zover: de compleet vernieuwde informatieavond van het Wolfert Lyceum. Buiten werden de kinderen en hun ouders direct van elkaar gescheiden: loslaten moet snel op de middelbare school ;-) Voor sommige kinderen te snel… die mochten gelukkig nog even bij hun ouders blijven.

De kinderen van groep 7 en 8 volgden boven een eigen programma. Onze huidige brugklassers presenteerden met behulp van een Powerpointpresentatie de school, daarna deed de aanwezige docent een ‘energizer’. De energizer ‘op volgorde van’ zorgde voor samenwerking en contact tussen de leerlingen en ze voelden dat ze niet alleen waren – er zijn meer kinderen zoals zij! De avond werd besloten met vragen stellen aan onze brugklassers, een rondleiding en iets lekkers te eten/drinken.

De ouders hadden in de aula een echte dalton informatieavond. Ze stelden zichzelf een doel, kregen een kort praatje van Peter Wind, de directeur, over het daltonderwijs op onze school en daarna mochten ze stellingen beantwoorden via een zgn. Kahoot. Ouders moesten vervolgens samenwerken in een kleine groep om de meest prangende vraag voor te bereiden. Deze vraag legden ze voor aan ons panel, bestaande uit: Pien Huijbens en Anouk Mulder (twee bovenbouwleerlingen), twee ouders van de Ouderraad, de zorgcoördinator Ingeborg van den Burg, de directeur Peter Wind, de managementassistente (tevens ouder van drie kinderen op onze school) Jackie van der Gaag, docent wiskunde en mentor Benjamin Vliegenthart en de teamleider van de brugklas Natasja Pompen. De avond besloot, zoals een goede daltonles, met een reflectiemoment – is het behaalde doel behaald en zijn alle vragen beantwoord?

Onze dank gaat uit naar onze hulpvaardige leerlingen en team en een speciaal dankwoord gaat uit Julan van der Kraan en Lola van Straaten. Zij openden de avond – heel stoer als brugklasser voor zoveel mensen te praten!

We hebben het ervaren als een heel enerverende, actieve daltonavond. Het was heel druk – zeker 600 bezoekers hebben hopelijk genoten van onze school. We danken iedereen voor hun komst en graag zien we jullie terug op de open lesmiddagen en het open huis! (data / aanmelden)

Natasja Pompen
Teamleider brugklas Wolfert Lyceum