De spectaculaire haven is bepalend voor de stad Rotterdam. Leerlingen uit de eerste klas konden dat in mei ontdekken tijdens het cultuurtraject. Ze kregen verhalen te horen over hoe de haven is ontstaan, welke activiteiten er plaatsvinden en waarom de haven zo belangrijk is voor de stad. Zo werd informatie gegeven over het ontstaan van de naam Rotterdam en de Lijnbaan (een smalle strook grond, waarop lange garens werden uitgespannen om gedraaid te worden tot touwen/lijnen).

De groep maakte een stoere vaartocht op de Maas per antieke boot en tijdens het fantastische uitzicht op de grote vaart en de havenactiviteiten kregen ze allerlei informatie over o.a. de Erasmusbrug. Ze gingen ook creatief aan de slag, want met de opgedane inspiratie tekenden ze ‘doodles’. Deze (en meer) tekeningen worden verzameld en tijdens de Wereldhavendagen tijdens een expositie in beeld gebracht.

Het was een fantastische belevenis! Onze dank gaat uit naar de enthousiaste begeleider van het Maritiem Museum en uiteraard onze docenten/begeleiders.

De organisatie van het cultuurtraject ligt in handen van mevrouw Zwijnenburg (docent beeldende vorming).

Hieronder een kleine foto-impressie. In het Wolfert Lyceum foto-album op google drive staan alle foto’s. Heb je zelf ook mooie foto’s gemaakt en wil je ze delen? Mail ze dan naar wlfotoalbum@wolfert.nl

unnamed-10 unnamed-5 unnamed image4 IMG_3681 IMG_3693 unnamed-8 unnamed-2