Het moment suprême… alle leerlingen uit de eerste klas stonden dinsdag en donderdag (6 en 8 juni) op het toneel en presenteerden vol enthousiasme hun voorstelling ‘Comment y aller’ en spraken fantastisch Frans! Het publiek genoot zichtbaar van hun voorstelling. Bij de start werden leuke foto’s in beeld gebracht, hoe het Frans het afgelopen jaar is onderwezen in de klas en tijdens de pauze klonken Franse chansons.

Alle leerlingen lieten op een geweldig manier zien, hoe ze zo goed Frans hebben geleerd. Tijdens de voorstelling deden ze de gebaren aan het publiek en bij elkaar voor, zodat als de tekst even kwijt was de ander goed wist wat verteld moest worden.

Er is eind dit jaar door de leerlingen keihard samengewerkt in groepjes om met de opgedane woordenschat de Franse voorstelling voor te bereiden. Ze werkten zelfstandig met een vast script, maar daarnaast bedachten ze er leuke creatieve dingen bij en maakten alle decorstukken zelf. Chapeau aan onze daltonleerlingen!

Enkele reacties: “We zijn positief verrast na het horen van haar perfecte Franse uitspraak!”, Mijn zoon durft na een jaar gewoon in het Frans te praten! Ze hadden dit vroeger in mijn tijd moeten doen, dan had ik de taal vast begrepen. Ik snapte niet veel van het Frans, maar met de gebaren lukte het wel de voorstelling te volgen”.

06085222 (2) 06085215 (2)

06085240 (2) DSC_0153 (2)