Maandag 27 september om 10.30 uur (1e pauze) is de kick-off van de Groene Week in de aula door mevrouw Pompen en de organisatoren Lisa & Daniel. Kom allemaal kijken, vinden we leuk!

We lichten dan het thema van de Groene Week toe:

Een beter milieu, begint bij jezelf

Minder afval
Hoe vaak gooi jij een fles/drinkpakje/blikje of plastic zakje in de prullenbak? Om de afvalstroom tegen te gaan krijg je via je een bidon en herbruikbaar/wasbaar broodzakje. Iedereen krijgt dezelfde, dus het is verstandig je naam op de bidon te zetten, met de sticker die je erbij krijgt (op het broodzakje is er een speciaal label, of schrijf er met een watervaste stift je naam op).

Korter douchen
Hoe lang sta jij onder de douche? Voor het milieu ben je goed bezig als je korter doucht. De gemiddelde Nederlander staat thuis 5 keer 9 minuten onder douche per week. Voor deze warme waterval is veel gas nodig met de bijkomende CO2-uitstoot. Als je er op let en korter doucht, scheelt het voor het milieu (en portemonnee).

Tijdens de mentorles krijg je Groene Week cadeautjes uitgereikt:
1) een bidon met naamsticker
2) een herbruikbaar / wasbaar broodzakje
3) en op een later tijdstip: een douchetimer (een zandloper)

Belangrijk:
– In het kader van duurzaamheid vinden wij het belangrijk je niet op te zadelen met cadeautjes waar je wellicht niet op zit te wachten, dus je kunt de (ongebruikte!) cadeautjes altijd teruggeven aan je mentor.
– Omdat er veel leerlingen zijn met een broer/zus op onze school, geven we het derde cadeautje (de zandloper) op verzoek, geef tijdens de Groene Week mentorles aan je mentor door of jij dit wilt hebben (of je broer/zus).

Aansluiten
Wil je aansluiten bij Team Groen? Leuk! Aanmelden kan via mail: wlgroeneweek@wolfert.nl of spreek ons gerust aan.

Ideetjes, tips en tops
Ideetjes, tips en tops zijn altijd welkom, mail: wlgroeneweek@wolfert.nl

We hopen op leuke reacties!

Groetjes Team Groen,

Lisa Mallee & Daniël Simon (beide 3v4)
mevrouw Pompen, mevrouw Vervloet en mevrouw van der Gaag