Op maandag 13 september vertrokken de bussen naar Apeldoorn / Ruurlo. De eerste stop was namelijk het klimbos. Angsten werden overwonnen en sommigen waagden zich zelfs op de rode en de zwarte route, hoog in de bomen. Heel stoer! Na het klimbos reden de bussen door naar Lievelde, naar het kamphuis Beusink. De kamers werden ingericht en toen was het tijd voor een half uurtje telefoontijd, om het thuisfront te vertellen hoe het allemaal ging en om even te ‘chillen’. Het eten (lasagne) werd verzorgd door de plaatselijke slager en dat ging erin als koek. Klimmen maakt hongerig!

In de avond gingen drie klassen aan de slag met de pubquiz. De vier andere klassen mochten naar buiten om op zoek te gaan naar tien verstopte ‘vossen’. De weerwolf (zie foto) zat goed verstopt in de bosjes. De banaan was makkelijk te vinden en ook het bruidje werd niet over het hoofd gezien. Maar waar zat die legercommando nou verstopt en waar lag de zwerver? Om over de hardloper en de monnik nog maar te zwijgen. Lang niet alle vossen werden gevonden en sommige brugklassers vonden het best een beetje spannend. Gelukkig kwam iedereen weer veilig in het kamphuis terug.

Na een nachtje slapen (nou ja, op bed liggen :-)), starten de klassen op in hun eigen hang-out place. Iedere klas heeft namelijk een eigen huiskamer om te eten, verzamelen bij activiteiten, enz. Na het ontbijt, gingen 3 klassen aan de slag met de kompasroute en bleven 4 klassen op het kamphuis om de mentorenactiviteiten te doen. Constructies voor eieren werden er gebouwd, zodat ze niet kapot vielen, daltonvaardigheden werden geoefend en de leerlingen leerden elkaar beter kennen tijdens het spel ‘ik ben uniek, omdat…’ en tijdens de voorwerpen ronde. Omgaan met een kompas was niet voor ieder groepje gesneden koek, dus ook daar zijn wat groepjes verdwaald, maar de meeste hebben de route tot een goed einde gebracht en onderweg 4 mini-games gespeeld. Alle punten die hiermee te behalen zijn, werden opgeteld bij het klassentotaal… want: het gaat ergens om tijdens het brugklaskamp. Namelijk om de brugklaskamp wisseltrofee. Welke klas zou er dit jaar met de prijs vandoor gaan? In de middag vond de zevenkamp plaats. Met de hele klas werd er bij de verschillende spellen gestreden en ook deze punten werden opgeteld bij het klassentotaal.

Na het avondeten (barbecue of patat) was het de beurt aan de pubquiz voor de andere klassen en mochten de vossen zich wederom gaan verstoppen om gevonden te gaan worden.

Woensdag draaiden we de kompasroute en de mentoractiviteit om en in de middag waren de Wolfert games. Een taal-, reken-, zintuigenspel, een test van de gossip kennis, een sportquiz, enz… de leerlingen werden getest op allerlei verschillende onderdelen. Dit was het voorlaatste onderdeel voor de klassenstrijd. De tussenstand werd opgemaakt en wat bleek: drie klassen konden dit jaar de beker winnen! Klas 1hv1, 1v1 en 1v2: daar ging het om dit jaar.

‘s Avonds was het disco. We hadden een echte DJ gehuurd, dus feest DJ Kai maakte er met licht en geluid een echt feestje van! De klassenstrijd eindigt altijd met een optreden per klas. Klas 1hv3 en 1v3 wonnen met hun fantastische optreden (iets met pinguïns en Bacardi Lemon). Klas 1hv1 won de wisselbeker. Wat waren ze blij! De beker wordt opgedragen aan mevrouw Van Bakel, hun mentor die helaas ziek thuis is.

We kijken terug op een geweldig kamp. Helaas zijn er wat zieke leerlingen en collega’s na het kamp. We hopen dat zij snel opknappen. Beterschap!