Op dinsdag 13 maart vertegenwoordigen wij het Wolfert Lyceum op het ‘Een Ander Festival’ (#EAF 2018) in het Hofpleintheater aan het Benthemplein in Rotterdam. Dit jaar hebben wij ons laten inspireren vanuit het thema:  kunstenaar. Hier is onze voorstelling uit voortgekomen:

Music Is The Painting Of Life – Hans Zimmer
“Ons hele leven zou muziek zijn als we op elk ogenblik de juiste tonen vinden.”

We blikken terug op het leven van misschien wel de grootste filmcomponist aller tijden: Hans Zimmer. Een leven met veel ups, maar toch zeker ook downs waarin muziek van begin tot eind de kern van alles is. Wie heeft de juiste bedoelingen en wie niet? Doe je wat anderen van je verwachten of trek je je eigen plan? Hoe reageren anderen op de keuzes die jij maakt? Een verhaal over dromen die realiteit worden. Maar.. alles heeft een prijs in het leven…

Een ontroerende, verrassende, confronterende voorstelling, gemaakt met veel toewijding en plezier, die je gezien moet hebben! We strijden dit jaar tegen maar liefst tien (!) andere middelbare scholen.

We strijden om de Fred van der Hilst-Wisseltrofee en vele andere mooie prijzen en nominaties. Het zou dus meer dan fantastisch zijn als je komt kijken en ons komt aanmoedigen! Lees HIER meer over het #EAF 2018 op Facebook.

Speelschema #EAF 2018
Dinsdag 13 maart: Wolfert Dalton, Tooropmavo en Wolfert Lyceum
Woensdag 14 maart: Stedelijk Gymnasium, Rudolf Steiner College en De Theaterhavo/vwo
Donderdag 15 maart: SG Spieringshoek, Lentiz/Floracollege en Wolfert Tweetalig
Vrijdag 16 maart: Havo/vwo voor Muziek en Dans en de Prijsuitreiking

Tijden dinsdag 13 maart
19.00 uur inloop
19.30 uur aanvang voorstellingen
22.00 uur einde

De kaartverkoop start vanaf vandaag, dinsdag 20 februari. Je kunt je kaartje reserveren bij mevrouw Bechoe per mail: mbc@wolfert.nl. Vanaf woensdag 21 februari kun je het gereserveerde kaartje ophalen bij de receptie. De spelers van Music Is The Painting Of Life – Hans Zimmer zitten bij de receptie om de kaartverkoop te leiden (je kunt uitsluitend met je pinpas betalen).

Prijzen:
Leerlingen WL – 5 euro
Ouders/familie/vrienden e.a. – 8,50 euro
*Voor maar liefst drie voorstellingen op deze avond!

Wij hopen jullie graag te zien op dinsdag 13 maart om ons en het Wolfert Lyceum aan te moedigen!

Hartelijke groeten van de spelers en maker/regisseuse,
David Blendea (3H1), Milou Bos (2H3), Ella Bretherton (3V2), Sanne van der Doorn (3H1), Laura van der Gaag (4V1), Sadé Groenewegen (1HV2), Sarah Heezen (3V2), Joost de Jeu (3H1), Amber Lindsen (4V1), Shania Mangroe (6V2), Dylan van Meggelen (5H3), Ole Morel (2H3), Mikolaj Munik (2H2), Minèvre Niericker (3V3), Indah Scheffer (2H2), Duncan Starrenburg (1HV3), Rixt Stoker (2V2), Tijmen Vermeylen (3V2), Esy Zweekhorst (2V1), Josje Zhang (3H1) en mevrouw Bechoe.

P.S. Achtergrondinformatie Hans Zimmer (12/09/1957-heden)
Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Hans Zimmer in de filmwereld zou belanden of überhaupt professioneel muziek zou maken. Zijn jeugd was anoniem en richtingloos. Een jong gestorven vader, een Joodse moeder die in 1939 naar Engeland gevlucht was en na haar naoorlogse terugkeer naar Duitsland altijd met de oorlog bezig bleef. Zimmer ging op pianoles, maar stopte binnen enkele weken: hij hield niet van regels. In de jaren die volgden probeerde hij zichzelf het vak aan te leren en vanaf eind jaren ’70 speelde hij als keyboard- en synthesizerspeler voor allerlei nietszeggende new wave- en rockbandjes, afkomstig uit heel Europa. Hij componeerde ook reclamejingles tot hij filmcomponist Stanley Myers ontmoette en daarmee kansen benutte. Hans Zimmer is nu één van de bekendste filmcomponisten van de moderne filmmuziek. Hij is bekend van films als Rainman, The Lion King, Batman trilogies, Inception, The Da Vinci Code, Mission Impossible II, Pearl Harbor, 12 Years A Slave, Madagascar, The Pirates Of The Caribbean, The Gladiator en ga zo maar door.

Wil je meer weten over Hans Zimmer? Kijk en luister mee:
https://www.youtube.com/watch?v=if_Adhq-sDw
https://youtu.be/GGs_NT4iL2c
https://www.youtube.com/watch?v=07tbVsb37FU