Op zaterdag 29 maart vindt een wel heel bijzondere debatwedstrijd plaats. In het stadhuis van Den Haag debatteren jongeren uit heel Nederland over de grondwet en ons debatteam doet mee!

In teams van maximaal zes jongeren debatteren ze over de betekenis van onze grondwet, botsingen van grondrechten in de praktijk en de toekomst van onze rechtsstaat. Uit iedere provincie doet ten minste één delegatie mee. Het Wolfert Lyceum debatteam* is één van de zestien teams uit heel Nederland.

De scholieren geven hun mening over de betekenis van onze grondwet, botsende grondrechten en de toekomst van onze rechtsstaat. De deelnemende jongeren hebben de kans om zelf geschiedenis te schrijven bij dit unieke evenement: het landelijke grondwetdebat vindt namelijk maar eens in de vijftig jaar plaats!

Belangstellenden zijn van harte welkom om debatten bij te wonen, de toegang is gratis.

Locatie: Raadzaal, Stadhuis Den Haag, Spui 70.

Aanvangstijden: Vanaf 10.00 uur doorlopend tot 16.00 uur. Het Wolfert Lyceum team start om 10.00 uur. Om 16.00 uur start de finale waarbij de vier beste teams van de dag het tegen elkaar opnemen in een spetterend programma met verschillende prominenten.

Klik hier voor meer informatie.

*) Ons team bestaat uit: Fabian Beitsma, Joren Vrancken, Daniel Garnaoui, Davey de Goeij, Casper Hubert, Noortje Harms, Matthijs Machielse en Stijn Wijsman. Onder begeleiding van onze docent Maarten van Gulik.

Op zaterdag 29 maart bestaat de Nederlandse Grondwet precies 200 jaar. Dat wordt gevierd! Kom naar Den Haag voor deze speciale dag vol activiteiten. Zo’n 60 organisaties doen mee en er gaan deuren open die normaal gesloten blijven. Doe mee aan rondleidingen en workshops, geniet van theater en beleef de Grondwet. Voor jong en oud!