Française Manèl heeft onze klassen compleet ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Vol enthousiasme werden haar lessen ontvangen. Hieronder schrijven onze leerlingen over haar leuke workshops! Merci beaucoup Manèl!

IMG_0053

Film Intouchables (zie afbeelding) Onze daltontaakvan deze periode ging over de film Intouchables. Hiervoor kwam een Franse studente ons les geven, Manèl. Ze sprak geen Nederlands. De opdracht was om een vervolg te maken van de film Intouchables. Dit kon door een filmpje, gedicht of een muurkrant. Het was een leuke opdracht om te doen. Bij de presentaties is bekend gemaakt dat Welmoed Buijs, Jim Alkemade, Ole Bijker, Isabel van den Bosch en Rosa Aaltink door hun gedicht kans maken om een dag naar Parijs te gaan. Wij hopen natuurlijk dat zij dit gaan winnen! Door: Eva Dik 3H2″

foto 2 foto 1

BD de Tintin, Les Cigares du Pharaon deuxième partie (zie afbeelding)We hebben een les gekregen van Manèl, in deze les kregen we een Franse versie van Tintin te zien met een open eind (cliffhanger). De opdracht was om dit verhaal af te maken met je eigen fantasie. Wij hebben een strip gemaakt. Het is een leuke daltonopdracht, omdat je veel vrijheid krijgt om het eind te bepalen, ook is het leuk om het te maken, bijvoorbeeld het tekenen. Je leert er ook veel van omdat je de tekst moet maken. Uiteindelijk hebben we de strip gepresenteerd. Manèl heeft de beste van de school uitgekozen. Wij zijn uitgekozen om het Wolfert Lyceum te vertegenwoordigen. Het gaat tussen 13 scholen, als we winnen mogen we met het groepje een dag naar Parijs! Onze groep bestaat uit: Jonathan Mulder, Tim van der Linden, Romiro Scheffel, Steven van der Voort, Max Stoopman en Sten Hagen (allen 2V2). Door: Sten Hagen (2V2).”

tintin foto 2 (2)