Van 6 t/m 11 maart zijn we met 21 gymnasiasten uit 5 en 6 VWO naar Griekenland geweest. Na vertrek op een welhaast onmogelijk tijdstip (3.00 uur bij school!) hebben we het grootste deel van de eerste dag reizend doorgebracht om na een korte stop bij het Byzantijnse klooster Hosios Loukas aan te komen in Delphi. Daar lachte de god van het licht ons de volgende dag welwillend toe: verwarmd door een lekker zonnetje konden wij het heiligdom van Apollo in al zijn glorie bekijken. Sommigen van ons zijn zelfs doorgedrongen tot het adyton!

Na een kort bezoek aan het museum volgde een lange busreis naar Olympia, waar de regen (en onweer!) met bakken uit de hemel kwam. Gelukkig was het weer na een avondmaaltijd, live muziek en een nachtje slapen opgeklaard en konden we de bakermat van de Olympische spelen droog bezoeken. Na ook het museum van Olympia te hebben bezocht, vervolgden wij onze reis naar Nafplio, een gezellig stadje aan de kust. Van daaruit hebben we de volgende dag excursies gemaakt naar de burcht van Mykene (in de stromende regen) en het heiligdom van Asklepios in Epidauros (droog!) met zijn prachtige theater.

Na een tweede nacht in Nafplio vervolgden we onze reis via het kanaal van Korinthe naar Athene, waar we halverwege de dag aankwamen. Het was wel even wennen aan de drukte van de stad! In de middag hebben we een stadswandeling gemaakt en de wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw bijgewoond. Later die middag hebben we het Akropolismuseum bezocht als voorproefje op ons bezoek aan de Akropolis zelf de volgende dag. De laatste dag was helaas erg nat. ’s Ochtends was dat nog niet zo’n probleem, aangezien we het Nationaal Archeologisch Museum bezochten, maar in de middag werd het spannend: konden we wel of niet de Akropolis op? Uiteindelijk is het ons gelukt! Als echte die-hards hebben we in de stromende regen de Akropolis beklommen, om daarna te genieten en op te warmen tijdens een welverdiende lunch en vrije middag. In de avond vlogen we terug naar Nederland, waar we wederom op een onmogelijk tijdstip (2.30 uur!) bij school arriveerden. Ondanks het soms onstuimige weer was de sfeer opperbest en hebben we genoten van een reis om nooit te vergeten!

Liesbeth Schuren & Maarten van Gulik
Docenten klassieke talen

Hieronder een kleine foto-impressie:

In het Wolfert Lyceum fotoalbum op google drive staan (prachtige) foto’s! Heb je zelf mooie foto’s gemaakt en wil je ze delen? Mail ze dan naar wlfotoalbum@wolfert.nl. 

DSC01004 (1)DSC01004 (2)DSC00974 (1)DSC01008 (1)