Op vrijdag 14 maart werd de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade gehouden op twaalf universiteiten. Vijf leerlingen van het Wolfert Lyceum kregen een uitnodiging voor deze tweede ronde op grond van hun score in de eerste ronde. In totaal deden 941 leerlingen uit Nederland mee aan de tweede ronde.

Deze tweede ronde was vanzelfsprekend moeilijker dan de eerste ronde. Er waren geen meerkeuze-opgaven meer en bij een aantal opgaven moest je niet alleen de uitkomst geven, maar ook de uitwerking. Onze deelnemers: Cilia Claij (4V2), Robin Oosterbaan (4V1), Laura Ottevanger (4V1), Casper Hubert (5V1) en Jurjen Oude Luttikhuis (5V2) vielen na deze tweede ronde helaas buiten de boot, maar wellicht volgende keer beter! Wij vinden dat jullie het super hebben gedaan!

Jurjen Oude Luttikhuis (5V2) schrijft: “De tweede ronde van de Wiskunde Olympiade begon zoals altijd met een lunch voor de benodigde energie, bestaande uit broodjes en kroketten. Tijdens het eten was er een inleidend praatje van de organisatie. Na de lunch was het tijd om richting de zaal te gaan en klaar te zitten voor de vragen. Stipt half twee was het tijd om te beginnen en hadden we tot vier uur de tijd. Halverwege werd er wat te drinken uitgedeeld. Na afloop was er nog mogelijkheid tot een drankje en kreeg je de uitwerkingen.”

Ongeveer 130 beste leerlingen zijn uitgenodigd voor de 3e ronde, hiervan krijgen de 10 beste een intensieve en professionele training om Nederland te vetegenwoordigen tijdens de internationale ronde in Thailand. Uiteindelijk vallen daar 4 van af. Tijdens de 4e ronde in Thailand gaan de 6 beste leerlingen van Nederland meedoen aan de International Mathematical Olympiad (IMO), hieraan doen ongeveer 100 landen mee.

Kijk voor meer informatie op de websites: www.imo-official.org en www.wiskundeolympiade.nl