Van 30 september t/m 4 oktober is het voor de tweede keer Groene Week bij ons op school. Het rode gebouw aan de Zijde kleurt weer wat groener die week! In deze week willen we zowel de leerlingen als de docenten bewuster laten worden van het milieu.

Jip Sloover (3v2) en Chelsea van Schaik (3h1) zijn al sinds dat ze in de brugklas zitten met dit project bezig. Vorig schooljaar is bijvoorbeeld de PETman op school geïntroduceerd. Dit is een speciale prullenbak om de plastic flesjes in te gooien. Aan de brugklasleerlingen hebben we Wolfert Lyceum drinkflessen uitgedeeld, zodat het gebruik van plastic flesjes o.a. op kamp verminderd wordt. Iets wat nog hoog op het wensenlijstje staat zijn scheidingsprullenbakken, maar dit is helaas nog niet mogelijk omdat de gemeente het afval niet gescheiden kan ophalen.

Het doel dit jaar is vooral om de school afval en water bewuster te maken. Het probleem oplossen op zo’n grote school is lastig, maar mensen bewust maken is een goede eerste stap. In de Groene Week wordt er in de mentorlessen informatie gegeven over de onderwerpen: plastic, waterverspilling en luchtvervuiling. Het is ook de bedoeling dat de leerlingen een opdracht gaan doen. Deze wordt uitgelegd in de mentorles en hieraan is ook een prijs verbonden.

Ga jij ook voor het milieu? Dan ga je misschien wel naar de film… ga ervoor!