In de afgelopen activiteitenweek viel ook ‘De week van de Mediawijsheid’, een week waarin we leerlingen uit de eerste en tweede klas lieten kennismaken met de kansen en gevaren van sociale media.

Responsible Young Drivers
Voor de brugklassers was er een gastdocent van Responsible Young Drivers om onze leerlingen bewust te laten worden van de gevaren in het verkeer, als je op je fiets belt of appt. De leerlingen konden plaatsnemen op de fietssimulator met een VR bril op om te ervaren hoe gevaarlijk afleiding in het verkeer is. De Distraction game maakte duidelijk, hoe lastig het is om te fietsen en tegelijkertijd bezig te zijn met je smartphone. Laat dus je telefoon vooral lekker zitten als je fietst en ga MoNo…

Cyberpesten
In klas 2 werd er door de mentoren een les gegeven over cyberpesten met het VR-lespakket ‘Doe iets!’. De klas begon met een online quiz met algemene vragen over cyberpesten, daarna bekeken zij een film met een VR bril op. Met deze bril op leek het alsof je in het lokaal zat. Het verhaal ging over een populair meisje dat een nieuwe trui had gekocht. Op het moment dat de film start, blijkt dat een ander meisje in de klas dezelfde trui heeft. Het populaire meisje wordt boos en laat het hier niet bij zitten. Via de VR bril zie je hoe iedereen reageert en dat er veel wordt gedeeld via WhatsApp. Met de VR bril kon je de verschillende gebeurtenissen zelf ervaren. Daarna werden de belangrijke personages en de rollen klassikaal besproken. Het was een leerzame ervaring voor iedereen.