In Dordrecht deed Wolfert Lyceum maandag 10 april mee aan het prestigieuze voetbaltoernooi Olympic Moves. Ons 15-koppige vrouwenteam kwam drie wedstrijden in actie en speelde er daarvan slechts één gelijk. Helaas gaan we niet door naar de volgende ronde, omdat onze tegenstanders de andere twee wedstrijden wonnen.

Ons sterrenteam speelde soms de pannen van het dak op het zonovergoten sportpark Schenkeldijk. En als het even tegenzat was er keeper Fleur. Haar handschoenen leken wel magneten en als het moest, zweefde ze stijlvol naar de hoek. Voorin hadden we onze sleurende spits en aanvoerder Nienke, de balvaste Jaja en de altijd op een kans loerende Amanda. Op het middenveld stonden onder andere de snelle Kaddijatou en de nooit opgevende Roos, Shannon en Pascalle. Een speciale vermelding verdient Judith. Voor en na de wedstrijd liep ze moeilijk door een enkelblessure. Tijdens de wedstrijd was ze achterin, samen met Quinty, een rots in de branding! Dank ook aan de vijf meiden die ons op het laatste moment kwamen versterken: Amber, Emily, Isis, Charlotte en Saskia. Aan niets kon je zien dat ze nog niet eerder hadden meegetraind. Ze stonden hun vrouwtje!

Helaas gaan we niet door, maar het plezier was er niet minder om. Bijzonder was bovendien dat mascotte Luuk juist het Wolfert Lyceum uitkoos om mee op de foto te gaan. Hij vond ons waarschijnlijk het meest enthousiaste en leukst voetballende team. Omdat wij best een beetje medelijden hadden met zo’n zwetende man in een leeuwenpak hebben we dat toen maar gedaan… ?

Sportieve groet,
Stacey Ouwerkerk & Jasper van der Hoek

tackle-2 Pascalle-2scrimmage 2-2met Luuk-2