Bonjour, na een kleine vertraging kwam de groep francofielen zondag aan in Nice waar de organisatie ons hartelijk onthaalde. De namen van de leerlingen werden omgeroepen en gekoppeld aan de gastgezinnen die de leerlingen hartelijk verwelkomde. In een korte tijd was iedereen op pad en bleven wij (André Hoogmoed en Hanneke Wijnker) als begeleiders over.

We werden naar ons hotel gebracht, liepen daarna een stukje door het centrum, genoten van het zonnetje (en een terrasje!) en maakten ons klaar voor de maandag, de eerste lesdag voor de kinderen. Op maandag kregen ze gedurende vier x 45 minuten les kregen en de twee Franse docentes wisten iedereen goed te boeien. Het viel de twee docentes op dat onze leerlingen het naast school erg druk hebben met sport, hobby’s en bijbaantjes. C’est incroyable zeiden ze. Dat gold ook voor hun kennis en uitspraak van het Frans. Ten opzichte van andere buitenlandse leerlingen, doen we het dus nog niet zo slecht!

De kinderen zijn vol lof over ontvangst door de gastouders, de stad, de lessen en uiteraard het weer. We treffen het (minimaal 26 graden, veel zon) en schrijver dezes doet zijn best met factor 50 om volgende week niet als een rode lantaarn in de lessen te verschijnen…

André Hoogmoed