Voor alweer de zesde keer op een rij doet het Wolfert Lyceum mee aan de Read2Me! wedstrijd. Deze jaarlijkse wedstrijd wordt altijd georganiseerd in vier rondes:

1. Op school niveau
2. Op lokaal niveau in de bibliotheek met de vo-scholen
3. Op provinciaal niveau met alle deelnemende bibliotheken
4. Op landelijk niveau met (bijna) alle provincies

De opzet was dit jaar anders dan voorgaande jaren, want deelnemers kregen tijdens de daltonuren tips & trucs hoe een boek te kiezen en voor te lezen. Op deze manier kon er rustig en individueel aandacht gegeven worden aan alle kandidaten, wat zijn vruchten afwierp tijdens deze wedstrijd want ze deden het heel goed!

Op woensdag 12 februari werd de schoolronde gehouden, voor de acht kandidaten die door waren uit de klassenronde. De jury vond het ontzettend moeilijk en gaf aan dat het niveau van de lezers hoog was en dicht bij elkaar lag. Uiteindelijk zijn vier van de acht leerlingen de uiteindelijke winnaars: Puk uit 1V3, Nina en Daniël uit 1V1 en Jaiden uit 1V4.

De winnaars hebben een leuke prijs in ontvangst genomen en gaan door naar de tweede ronde, de bibliotheekronde op woensdag 18 maart in bibliotheek Oostland jeugdpunt Driesprong.

We wensen jullie heel veel plezier en succes toe!

Met enthousiaste groet,
Clarisse Grinwis & Silvia van den Baard

Meer lezen? Klik HIER