WEGENS CORONA VERVALT DEZE ACTIVITEIT OP 23/3. Op donderdag 5 of maandag 23 maart is het zover, dan gaan wij met klas 2 op excursie naar Amsterdam! De excursie naar Amsterdam is onderdeel van het geschiedenisprogramma van het tweede schooljaar en van het vak beeldende vorming. De leerlingen maken een speurtocht dat als cijfer meetelt als praktijkopdracht (PO), daarnaast maken ze een opdracht in het Rijksmuseum voor het vak beeldende vorming.

In Amsterdam gaat de helft van de leerlingen gelijk naar het Rijksmuseum en beginnen aan de speurtocht en maken een vlog. De tweede groep doet het in omgekeerde volgorde. Na afloop van de tentoonstelling, met rondleiding in kleine groepjes en het maken van de opdracht voor beeldend, krijgen de leerlingen van de docenten een korte briefing alvorens de docenten samen met de leerlingen naar de verschillende onderzoeksgebieden lopen.

De leerlingen maken in kleine groepjes een eigen speurtocht in een klein onderzoeksgebied. Het doel van de speurtocht is dat leerlingen een speurtocht maken voor brugklasleerlingen om ze kennis te laten maken met een deel van Amsterdam. De leerlingen bedenken zelf vragen en opdrachten, maar de speurtocht moet wel aan een aantal eisen voldoen. Alle activiteiten vinden plaats onder begeleiding van docenten. De docenten lopen met de verschillende groepjes naar de verschillende startpunten van de speurtochten. Tevens hebben wij een ‘vliegende keep’, een docent die op de fiets door de verschillende gebieden fietst. Uw kind krijgt ook een kaart met alle telefoonnummers van de docenten die zij op die dag kunnen bereiken. Na afloop van de speurtocht lopen de leerlingen met de docenten samen naar de bus.

Tijdens de voorbereidingslessen waren de leerlingen erg enthousiast en hadden ze veel zin in de excursie (wij ook!).

Wij kijken uit naar een leerzame, leuke en geslaagde dag!

Met enthousiaste groet,
Sectie geschiedenis