Programmeren op de rekenmachine, maart/2015

In periode 2 en 3 konden leerlingen uit het vierde leerjaar zich aanmelden voor een speciaal VVV-uur‘programmeren op de grafische rekenmachine’, waarbij de organisatie en training volledig in handen lag van drie leerlingen uit 5V1 (Hugo van Dam, Frank Vollebregt en Friso Hoogenberg). De enthousiaste deelnemers hebben tijdens dit speciale uur geleerd hoe ze programma’s kunnen schrijven. Ter afsluiting kregen ze de opdracht om in twee- of drietallen een zo mooi, leuk, origineel en nuttig mogelijk programma te schrijven en presenteren. Hieruit kwamen ontzettend veel leuke resultaten!

Lars Rhijnsburger en Rick van Leeuwen (beide 4V2) maakten een programma dat de score kan bijhouden tijdens het darten en werden tot winnaars ‘beste eindprogramma uitgeroepen. Ze kregen elk het boek ‘Beginning programming for Dummies’.

De twee andere beste teams waren:

  • Twan van Schie (4V1), Ramon de Vries (4V1) en Cyril Weustink (4V2), (tweede prijs: leuk spel)
  • Daan Buitelaar (4V3) en Jeffrey van der Voort (4V2), (derde prijs: puzzelboek).

Hugo van Dam, Friso Hoogenberg en Frank Vollebregt bedanken iedereen voor het meedoen en hopen dat jullie het leuk vonden!

Meer informatie?
Een (zoveelste) pleidooi om programmeren in te voeren als schoolvak is zichtbaar in de uitzending ‘Expeditie nog beter Nederland’ van VPRO’s Tegenlicht (klik hier, vanaf minuut 35). Op het Wolfert Lyceum wordt vanaf klas 4 VWO In het Bèta+ programma geprogrammeerd in ‘Python’.

foto.GR.1_resize