Leerlingen uit het derde leerjaar van het Wolfert Lyceum proefden in acht lessen van de Chinese taal & cultuur en ontdekten waar de oosterse en westerse cultuur elkaar prachtig aanvullen. In korte tijd leerden ze een beetje Mandarijn en telden ze tot tien en verder (ook met Chinese handgebaren). Ze leerden zichzelf voorstellen, aangevuld met leeftijd, familie en waar ze vandaan kwamen.

In deze korte tijd ging het uiteraard niet om het leren schrijven van de complexe Chinese karakters, maar om het herkennen, verstaan en een beetje spreken. Er werd veel informatie gegeven over de Chinese tradities, familiebanden, land, eten en ongeschreven regels die alleen bij Chinezen bekend zijn.

De leerlingen gingen ook naar de Chinese gemeenschap in Rotterdam om erachter te komen wie ze zijn, hoe ze hier voor het eerst gekomen zijn en wat de Chinezen nu doen. Ze bezochten een Chinese supermarkt om de producten te bekijken en woonden een Chinese theeceremonie bij. Na afloop gingen ze zelfs dimsummen, de ultieme Chinese manier van lunchen!

De cursus was flexibel en veel was afhankelijk van de kennis van de leerlingen zelf. De daltonleerlingen konden Fenmei Hu veel vragen stellen over alles wat te maken heeft met de Chinese cultuur. De cursus werd afgerond met een certificaat als aandenken en alle deelnemers zijn een interessante ervaring rijker!

Klik voor een foto-impressie op:
deel 1 (theeceremonie/supermarkt) en
deel 2 (kalligraferen tijdens laatste les 22/4/2014).

Klik hier voor het bericht in de krant.

De cursus werd gegeven door Fenmei Hu. Zij is van oorsprong Chinees en ervaren in lesgeven van de Chinese taal en cultuur. Afhankelijk van de evaluatie gaat deze kennismaking structureel deel uitmaken van de VVV-uren (Verbreden, Verdiepen en Verbeteren) van het Wolfert Lyceum.