Wat was het heerlijk om weer met een grote groep leerlingen een voorstelling te bezoeken! Op donderdag 7 oktober gingen we met alle tweede klas leerlingen naar de voorstelling Melomaniac in het Maaspodium.

Twee verschillende werelden komen samen in Melomaniac: die van de breakdancers van Maastheater en dans en die van de klassieke musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. En wat gebeurt er als mensen elkaars liefde voor muziek delen op een podium? In Melomaniac ontstaat er een feestje! Een cadeautje, verpakt in glinsterend inpakpapier, dat al onze leerlingen en personeelsleden vrolijk de zaal deden verlaten. 

Door onze leerlingen werd de voorstelling ontzettend positief ontvangen. Velen zaten op het puntje van hun stoel ademloos toe te kijken naar de krachtige moves van de breakdancers en aan applaus was zeker geen gebrek.

Tijdens de CKV-junior lessen op school wordt de voorstelling nabesproken en maken de leerlingen een verwerkingsopdracht die dieper ingaat op het gebruik van klassieke muziek in reclame. Dank aan alle leerlingen en begeleiders voor hun fantastische bijdrage!

Marina Zwijnenburg
Cultuurcoördinator