Met hun eigen onderneming ‘Koekoek’ hebben Lara, Nynke, Roos en Zara uit 6 vwo de tweede plaats behaald in de landelijke finale ‘Junior Company van het jaar 2022’ op dinsdag 12 april in de Jaarbeurs Utrecht. Een fantastische prestatie, want alleen de aller-, aller-, allerbeste Junior Companies in Nederland gaan door naar deze finale om live te pitchen. Naast deze tweede prijs werden ze ook uitgeroepen tot publiekslieveling, dus als dé favoriet van het publiek. We zijn onwijs trots op ze!

De leerlingen verkochten met hun bedrijf ‘Koekoek’ glazen potten gevuld met ingrediënten die nodig zijn voor het bakken van koekjes. Samen met Blooming Bakery hebben ze drie verschillende potten ontworpen. Blooming Bakery is een sociale onderneming waar cliënten van hulporganisatie Fier, slachtoffers van geweld, onder begeleiding van gekwalificeerde bakkers en vrijwilligers de kans krijgen talenten te ontdekken en zichzelf te ontplooien.

Het Wolfert Lyceum stimuleert leerlingen om een ondernemende houding te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. Het lesprogramma Jong Ondernemen sluit hier perfect op aan en brengt het ondernemerschap in de klas. Leerlingen gaan als échte ondernemers aan de slag en doen ondernemende- en daltonvaardigheden op, werken samen, zijn creatief, nemen initiatief en hun zelfvertrouwen groeit.

In een veilige leeromgeving richten ze een eigen bedrijf op, waarbij ze de mogelijkheid hebben om het bedrijf na dit schooljaar zelf voort te zetten. De leerlingen leren van elkaar en werken als collega’s. Ze ‘solliciteren’ naar de verschillende directiefuncties binnen een bedrijf (zoals financiën, sales, marketing/PR, HR, productie, etc.), maken een ondernemingsplan, werken met een zakelijke bankrekening, doen belastingaangifte, maken balans op, brengen aandelen uit, houden aandeelhoudersvergaderingen en promoten de eigen producten. Het programma geeft ze ruimschoots de kans de theorie in de praktijk toe te passen.

Het Wolfert Lyceum stimuleert dat een deel van deze winst naar goede doelen gaat of dat hun product maatschappelijk verantwoord wordt geproduceerd. Zowel docenten als leerlingen zijn erg enthousiast over dit lesprogramma.