Dinsdag 20 september was het moment daar, Anne-Gine Goemans, schrijfster van o.a. Glijvlucht en Honolulu King kwam op bezoek. Twee groepen uit 4VWO werden door haar bezocht.

De presentatie begon met een filmpje van ongeveer tien minuten, over haar persoonlijke leven, dat door haar zoon van 13 jaar gemaakt was. Daarna vertelde ze over waar de ideeën voor haar boeken vandaan komen en hoe de boeken dan geschreven worden: Anne-Gine schreef Glijvlucht n.a.v. de aanleg van de Polderbaan. Maatschappelijke betrokkenheid en angst voor complete asfaltering van Nederland spelen hierin een rol. Honolulu King schreef ze n.a.  v. een verhaal dat ze hoorde rond haar twintigste. Het verhaal gaat over de tachtigjarige Hardy, die een Indische toko runt. Hardy is vrijmetselaar en op een dag openbaart hij in de loge zijn schokkende geheim. Zijn broeders zitten nu met een groot dilemma, mogen de vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht deze misdaad verzwijgen? Geschiedenis en Nederlands-Indië spelen een grote rol in dit verhaal.

Uiteraard hadden onze leerlingen ook vragen over haar volgende boek. Na stevig doorvragen, bekende Anne-Gine dat het zal gaan over kernwapens en een 86 jarige non, Megan Rice, die in de gevangenis heeft gezeten, nadat ze heeft ingebroken op een Amerikaanse legerbasis. Ook dit boek belooft weer spannend te worden…

Het was een inspirerend bezoek!

Met vriendelijke groet,
Clarisse Grinwis
Combinatiefunctionaris en dyslexiecoach

img_0778  img_0785 img_0792