Een compleet lokaal samen inpakken, maar dan ook echt alles! Zoals het bekende kunstenaarsduo Christo en Jeanne-Claude dat deed met grote voorwerpen, gebouwen, bruggen en zelfs eilanden. Zou dat in één avond kunnen? Op het Wolfert Lyceum lukte het!

Docenten beeldende vorming gaven eerst een korte les over het kunstenaarsduo Christo en Jeanne-Claude en daarna werd door enthousiaste groep 8-ers en ouders samen creatief ingepakt; de werkbanken, het gereedschap, de krukken, de oven, de beamer, de boeken. Alleen aan de vorm van de werken was te zien wat er in zat. Vervolgens ging de gezellige en informatieve rondleiding met leerlingen van het Wolfert Lyceum verder tijdens het open huis donderdag 17 februari. Het grote lokaal veranderde ondertussen steeds meer in een verstild surrealistisch landschap…

De volgende ochtend was het een waar spektakel voor de leerlingen op het Wolfert Lyceum om het te zien en uit te pakken. Het werk was na vijf minuten weer weg, het lokaal was als vanouds en er was geen spoor meer van te vinden, zoals het duo Christo en Jeanne-Claude het graag zag.