Wat een duizelingwekkende dag! Op 2 juni waren 16 debatteams aan het woord en kwam zelfs de pers, burgemeester en wethouder op bezoek. De hele tweede etage was in gebruik en honderden monden werden gevoed en alles verliep (nagenoeg) vlekkeloos. Een schoolprestatie van formaat. Oprecht een resultaat om als school trots op te zijn!

Maar dat is nog niet eens alles! Als slagroom op de taart werd ons (dit jaar toch al succesvolle) debatteam tweede in een sterk deelnemersveld. In een enerverende finale moesten onze debaters het onderspit delven tegen Dalton Voorburg, het team dat op 8 juni a.s. in de finale staat van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ (om 18.50 uur NPO2). Voorwaar geen schande om van dat team te verliezen! (red: Wolfert Dalton heeft de finale van OWNH Lagerhuis zelfs gewonnen, onze felicitaties!)

Grote hulde aan onze debaters tijdens dit fantatische debattoernooi: Nienke Vroom, Jeska van den Berg, Amber Plantfeber, Matthijs Jansen, Maarten Loomans, Loes van Nieuwkerk, Max Verdegaal, Pien Koot, Karim Bockting, Ryan van Bilsen, Vince Rijnberg, Noortje Harms en Reinier Zwart.

Last but not least dank aan iedereen die (in)direct deze geweldige dag mogelijk maakte. En een speciaal woord van dank voor de voortreffelijke catering, verzorgd door de leden van onze activiteitencommissie.

Met trotse groet,
Maarten van Gulik
(Docent klassieke talen)

Hieronder een kleine foto-impressie, meer foto’s staan op het WLfotoalbum.

Het Wolfert Lyceum heeft een actieve debat-community. Wij doen mee aan verschillende toernooien waaronder het Nederlands Kampioenschap. Wil je kennismaken met debatteren? Schrijf je dan in voor het VVV-uur! 

DU1DU2DU3DU4ADU10-2