In de afgelopen week zijn alle brugklassen op CKV uitje geweest naar ‘digital playground’ in de Witte de Withstraat in Rotterdam. De leerlingen hebben een stop-motion filmpje gemaakt. Ze kozen een thema (zoals pesten, kindermishandeling, voeding, jezelf durven zijn, enzovoorts) en daar maakten ze een kort verhaal over. Dat verhaal ‘verbeelden’ ze… al knippend en plakkend gingen de leerlingen aan de slag. Daarna werden foto’s gemaakt van de scenes en die foto’s werden achter elkaar geplakt. De leerlingen mochten vervolgens geluidsfragmenten bijvoegen om hun filmpje nog pakkender te maken. Samenwerken en creativiteit stonden hierbij centraal.

Hugo Smith uit 1V2 doet hieronder verslag:
Hoi allemaal! Ik ben Hugo Smith. Wij zijn met onze klas naar digital playground geweest Onze opdracht was daar om een animatie te maken met een speciale methode (stop motion). Dit was hier in Rotterdam. Wij zijn daar gekomen met de metro en nog een stukje lopen. Wij vonden het erg gezellig daar en ook heel leerzaam. Groetjes, Hugo Smith.

Het is echt verbluffend wat de leerlingen hebben gemaakt in krap drie uur tijd! De filmpjes zijn te bewonderen op www.digitalplayground.nlGa naar ‘voor jou’ – ‘werkstukken’ en typ je voornaam in… tada: jouw filmpje!

Met enthousiaste groet,
Marina Zwijnenburg
Docent beeldende vorming
Cultuurcoördinator