Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om mij even voor te stellen aan degenen die mij nog niet kennen en dat doe ik in dit filmpje: klik hier. Of lees de tekst hieronder even…

Mijn naam is Maartje de Groot en sinds de kerstvakantie neem ik het havo decanaat weer over van mijn collega de heer van Leeuwen. Ik heb de eerste helft van dit schooljaar heerlijk kunnen genieten van mijn verlof met ons dochtertje Liene (nu zes maanden) en haar broer (Abel, 4 jaar) en zus (Jule, 6 jaar). Hoewel dat heel gezellig en fijn was, heb ik ook veel zin om mijn taken op Wolfert Lyceum weer op te pakken.

Ik start met gesprekken met alle leerlingen uit 3 havo over de profielkeuze. Zeker in deze lastige tijd voor veel leerlingen is het moeilijk om bepaalde keuzes te maken. Daarom voer ik met alle leerlingen uit 3 havo gesprekken over hun (mogelijke) keuze. Een kort verslag van het gesprek zal ook gedeeld worden met de ouders.

Tevens krijgen de studiekeuzes van leerlingen uit de examenklas mijn aandacht door middel van gesprekken. Ook voor deze leerlingen geldt dat het extra lastig is om voor hun vervolg carrière een keuze te maken.

Daarnaast zijn we bezig met het organiseren van de online studie- en beroepenmarkt op dinsdag 8 februari. Ik raad leerlingen vanaf de derde klas zeker aan om een kijkje te nemen bij één van de digitale presentaties over studies en beroepen die worden aangeboden (een overzicht van de aangeboden presentaties krijgen de leerlingen gemaild). Bij vragen kunt u mij altijd mailen: mgr@wolfert.nl (of Feek van Leeuwen voor het vwo).