Debatdag, 4/6/2014

Het leek een mierenhoop van juryleden, technici, organisatoren, gastvrouwen, begeleiders, speelschema’s, toeschouwers en debaters. Wie beter keek zag een geoliede wolfertmachine, die maakte dat zes debatteams zich konden concentreren op dat waarvoor ze gekomen waren: debatteren op niveau.

De jaarlijks terugkerende debatdag op het Wolfert Lyceum werd zodoende een groot succes. In drie voorrondes namen de teams het tegen elkaar op in verschillende debatvormen: één-tegen-één, twee-tegen-twee, tien-tegen-tien en het meer formele NK-format. Zonder twijfel kwamen hierdoor de meest veelzijdige teams in de finale: Wolfert Dalton en Dalton Voorburg.

De strijd om de derde plaats mag echter niet onvermeld blijven. In een kolkende heksenketel (lees: de met toeschouwers bezette trap in de aula) nam het Wolfert Lyceum het in een broedertwist op tegen Wolfert Tweetalig. Na een wat flauw tien-tegen-tien debat, kwam de specialiteit van het Lyceum tot volle wasdom in het ballondebat: met name Michelle en Casper toonden zich ware cabaretiers met hun vertolking van de wulpse Kim Holland en een ontketende Geert Wilders.

De finale tenslotte werd een close call. De jury had lang nodig om tot een beslissing te komen, maar riep uiteindelijk het Dalton Voorburg uit tot winnaar. Met een grote glimlach op de lippen en een mooie beker verlieten zij uiteindelijk rond half vijf de school. Samen met de andere teams hadden zij bijgedragen aan een leerzame dag met vele goede en inspirerende debatten.

Hieronder een kleine foto-impressie:
(klik hier voor alle foto’s)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA