“Fijn om te horen hoe je kan handelen bij ondersteuning van je brugklaskind. Wat is slim om wel of juist niet te doen! Waardevol voor iedere nieuwe brugklasouder!” – Debbie van den Akker.

Deze uitspraak is gedaan door een ouder van een brugklaskind. In oktober heeft Babs Wolters van ‘BABS voor school en ouder’ een pitch gegeven over de manier waarop je als ouder je brugklaskind kunt begeleiden. In de maanden november / december 2018 werd de cursus ‘hoe begeleid ik mijn brugklaskind?’ aangeboden door Babs. De cursus is verdeeld over drie avonden en gaat in op het veranderende kind op de nieuwe school. De cursus behandelt de thema’s plannen, organiseren, eigenaarschap en het puberbrein. De deelnemende ouders waren reuze enthousiast.

Hieronder nog wat quotes van ouders die de cursus met plezier hebben gevolgd:
‘Het fijne van de cursus vond ik dat het waardevol was om ervaringen te delen met andere brugklasouders. Het is ook goed om als ouder betrokkenheid te tonen, zeker omdat de vele contacten die er op de basisschool waren met school geminimaliseerd zijn op de middelbare school’ – Anne-Marie Overvliet.

“Ik ben blij dat ik hieraan mee heb gedaan. Ik zat op de goede weg, maar deze cursus laat mij er in bepaalde gevallen heel anders naar kijken. Zaken waar ik hiervoor nooit over nagedacht had :-)” – anoniem.

Imke van Maurik-Valkenburg, ouder van een tweedeklasser inmiddels – “Babs heeft mij tijdens een persoonlijk gesprek praktische tips gegeven om mijn zoon in de brugklas beter te kunnen begeleiden. Hier heb ik echt wat aan gehad.”

De ouder hiervoor refereert aan een persoonlijk gesprek. In februari/maart komt Babs terug voor ouders die nog graag individueel een gesprek zouden willen hebben. Een uitnodiging daarvoor volgt per mail. En volgend schooljaar wordt de cursus ook weer aangeboden, maar dan thematisch. Ouders kunnen dan kiezen voor het onderwerp waarin ze interesse hebben en zich voor die avond inschrijven. Hopelijk wordt die opzet net zo interessant gevonden en volgen meer tevreden ouders.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Natasja Pompen (npo@wolfert.nl).
Meer weten over BABS? www.babsvoorschoolenouder.nl