Wiskunde Olympiade 2016

Vrijdag 11 maart was het zover, de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade. Maar liefst vijf leerlingen van het Wolfert Lyceum hadden genoeg punten behaald om mee te doen aan de tweede ronde op de TU Delft: Suzan Glänzer, Koen Tack, Ruben Hoogenberg en Luuk Haye uit 4VWO en Cyril Weustink uit 5VWO. Een enorme prestatie!! Eenmaal aangekomen op de TU Delft stond er een lunch klaar en werd uitgelegd hoe de dag zou verlopen. De deelnemers kwamen uit verschillende omstreken van Delft en er was veel diversiteit.

Van bruggers tot leerlingen die bijna klaar zijn met hun middelbare school. De Olympiade zelf vond plaats in een groot auditorium waar 80 leerlingen de toets maakten. Na afloop konden de uitwerkingen van de opgaven ingekeken en besproken worden onder het genot van een borrel. Het was een succesvolle dag en hopelijk kan het Wolfert Lyceum volgend jaar weer goed vertegenwoordigd worden op de TU Delft.

De uitslag van de tweede ronde is zojuist bekend gemaakt en Luuk Haye heeft met 23 punten genoeg behaald om door te mogen naar de landelijke finale op 16 september 2016. Luuk behoort daarmee tot een select gezelschap wiskundige scholieren.Slechts 122 leerlingen hebben de finale behaald, waarvan 44 uit de vierde klas. Luuk is dus 1 van de 44. Het Wolfert Lyceum en in het bijzonder de trotse wiskundesectie, feliciteert hem van harte met het resultaat!

Olympiade 2016

vlnr:  Luuk Haye, Koen Tack, Ruben Hoogenberg, Suzan Glänzer en Cyril Weustink.

Certificaat Luuk Haye Wiskunde Olympiade 2016