Dinsdag 3 april deden onze leerlingen mee aan de jaarlijkse 5 kilometerloop rondom Outdoor Valley. Docenten lichamelijke opvoeding van het Wolfert Lyceum organiseren deze jaarlijkse loop in het Bergse Bos. Jongens en meisjes uit de leerjaren 1 t/m 4 streden hier tegen elkaar voor een eerste plaats van elk leerjaar. Ook liepen er enthousiaste docenten mee en werden de leerlingen nog meer gemotiveerd om een snelle tijd te halen. De leerlingen leren kennismaken met duurlopen of eigenlijk misschien wel trailrunnen en verbeteren hun uithoudingsvermogen. Het gebied rondom Outdoor Valley is uitermate geschikt voor het uitzetten van zo’n mooie loop. Natuurlijk was er ook publiek om de leerlingen aan te moedigen. Ouders/verzorgers en docenten stonden klaar bij de finish om de leerlingen binnen te halen. Met een officiële tijdklok op de finish konden leerlingen exact zien welke tijd ze gelopen hadden. Iedereen heeft het fantastisch gedaan. Kortom een geweldige dag! Kijk voor alle foto’s op het WLfotoalbum.

De winnaars van de Wolfert Lyceum Loop 2018:

Leerjaar 1
Kristien Lodewijks 1HV2 22:45
Koen van Ammelrooij 1V2 19.02

Leerjaar 2
Anna Zoutendijk 2V1 23.06
Rik Verboon 2H1 21.02

Leerjaar 3
Sosha Vink 3V3 25.52
Gijs de Haan 3H3 18.17

Leerjaar 4
Femke van de Burg 4H2 28.50
Job Odijk 4V2 20.58

Hieronder doet Tessa Wooning (5H3) verslag:

Elk jaar weer wordt de Wolfert Lyceum Loop gehouden waar de leerlingen uit klas 1 t/m 4 proberen als snelste bij de finish te eindigen. Het parcours is uitgezet in het Bergse Bos bij Outdoor Valley en is vijf km lang. De snelste jongen of meisje van elk leerjaar maakt kans op een prachtige welverdiende prijs. Misschien wil jij wel de snelste jongen of meisje uit je leerjaar zijn, een medaille winnen of je tijd van afgelopen jaar verbeteren? Het kan allemaal zolang je de sportieve inzet maar hebt!

De school organiseert al zo’n 12 jaar de Wolfert Loop. Voorheen werd de loop gehouden over de Wildersekade en het pad langs de HSL, maar sinds een jaar of vijf vindt deze plaats in Outdoor Valley. Het is een mooi en uitdagend parcours in het bos rondom het welbekende Outdoor Valley. Het doel van de loop is om leerlingen sportief bezig te laten zijn en hun uithoudingsvermogen te vergroten. De ene leerling wil de route binnen zoveel minuten lopen en gaat voor de gouden plak, de ander wil de tijd van de afgelopen loop verbeteren. Er zijn ook leerlingen die weinig tot niets aan sport doen, maar dat geeft niets. Iedereen is in het zonnige lekker in beweging.

De docenten en leerlingen van 5V begeleiden de route en kijken of alles eerlijk verloopt. Probeer dus niet vals te spelen door af te snijden, want je wordt gewoon teruggestuurd. De route loopt door velden, bossen, over bergen en zandpaadjes en is hierdoor een uitdagende race om mee te maken. Sommige docenten doen ook mee, dus probeer getraind te zijn, want ze halen je zo in. De Wolfert Loop is voor iedereen uit klas 1 t/m 4 verplicht. Er zijn veel leerlingen die er met veel plezier en een positieve mind aan meedoen, hier is de school hartstikke blij mee. Voor leerlingen die niet komen opdagen of er met de pet naar gooien, staat een vervangende opdracht te wachten. Doe daarom gewoon lekker mee en maak er met z’n allen een sportieve en gezellige dag van. Het is voor school belangrijk dat leerlingen uit verschillende leerjaren met elkaar plezier kunnen hebben. De bruggers proberen de bovenbouwers er vaak uit te rennen en het is een hele strijd om te zien. Het grootste deel van de leerlingen ervaren de activiteit als een leuk uitje. Outdoor Valley is een survivalpark en daarop is deze route ook afgestemd. Het is een hele uitdaging om de route af te leggen. Nodig vrienden en familie uit om je aan te moedigen. Zo beland je misschien sneller bij de finish en maak je kans op een sportieve prijs!