VWO-5 ziet Franstalige film Keeper

Vorige week is de groep leerlingen VWO-5 met Frans in hun pakket naar het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) geweest. Daar hebben zij de Belgische film Keeper gezien.

Voorafgaand aan het filmbezoek is er in de les aandacht besteed aan het onderwerp aan de hand van een aantal korte scènes uit de trailer. Deze week is er over de film in de les verder gesproken en hebben de leerlingen een aantal vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd. De film is op deze manier verwerkt in het handelingsdeel Frans.

De film vertelt het verhaal van Maxime en Mélanie, beide 15 jaar oud die een relatie hebben. Maxime is ambitieus en wil graag professioneel keeper worden. Zijn vader, tevens zijn coach, steunt hem hierbij volledig. Als Mélanie zwanger blijkt te zijn, staan Maxime en Mélanie voor moeilijke keuzes: hoe vertellen ze het de ouders en hoe reageren zij hier op? Wel of niet het kind houden? Wel of niet de keeperscarrière voortzetten?

De reacties na afloop van de film waren wisselend, de een kon begrip voor Maxime en Mélanie tonen, de ander vond dat zij niet de juiste beslissingen namen. Keeper is een film die het onderwerp tienerzwangerschap en relaties op indringende wijze in beeld heeft gebracht. De muisstille zaal bewees dat de maker zijn doel heeft bereikt…

12507423_944073415674350_3556060663148733830_n   Keeper-12 (1)IFFR-logo1_a (1)