Er zijn twee Wolfert Lyceum leerlingen door naar de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade, gefeliciteerd!! Beetje vreemd is het wel, want normaal zou deze tweede ronde worden gehouden op de TU Delft, maar wegens het coronavirus mocht de tweede ronde gemaakt worden op de middelbare scholen zelf.

In de eerste ronde deden Wolfert Lyceum leerlingen uit 5 vwo (met wiskunde B) en 4 havo (met wiskunde D) mee. In totaal deden 328 scholen mee aan de eerste ronde met in totaal 7.928 leerlingen. De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 399 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 19 punten of meer, 319 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 17 punten of meer en 223 leerlingen uit de onderbouw met 15 punten of meer. De opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde lees je hier.

De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 11 september 2020. Felicitaties aan de twee leerlingen die doorgaan naar de tweede ronde. We wensen jullie heel veel succes met de uitdagende opgaven!

Vriendelijke groet,
namens de sectie wiskunde,
Taco den Boer