Het Wolfert Lyceum is toegelaten tot het programma van de Universiteit Leiden om leerlingen die iets extra’s kunnen een geweldige uitdaging te bieden: Pre-University College Leiden. Dit past in de lijn die we op het vwo steeds meer vorm geven om de w van wetenschap uit vwo in te vullen. Zo doen leerlingen in de onderbouw onderzoeksprojecten en worden ze beter voorbereid op hun profielwerkstuk. Nu kunnen enkele leerlingen, die breed wetenschappelijk geïnteresseerd zijn, verder verdiepen buiten de school. Hier lees je meer informatie. We zijn hier heel blij mee!

Het tweejarige programma is voor enthousiaste leerlingen uit 4 vwo met een brede belangstelling en onderzoekende geest, maar ook met zeer hoge cijfers op het rapport. Je moet namelijk in staat zijn het extra programma te volgen naast je reguliere schoolverplichtingen. Het programma bestaat uit vijf blokken met verschillende onderwerpen verdeeld over 5 en 6 vwo en deelname kan enorm bijdragen aan je eigen ontwikkeling. Als je met goed gevolg alle onderdelen afsluit, ontvang je een diploma ter waarde van 15 ECTS (universitaire studiepunten). Voor enkele Leidse opleidingen biedt dit diploma toegang tot de decentrale selectie.

Voor praktische vragen over dit programma kan je terecht bij de decaan en PRE-mentor: Freek van Leeuwen (fle@wolfert.nl).