Leerlingen uit klas 1 kregen vandaag een prachtige en indrukwekkende voorstelling Survivors van de jonge acteurs van Switch te zien. Een voorstelling met als doel samen het pesten de wereld uit te helpen. Door middel van indringend theater werd het onderwerp pesten bespreekbaar gemaakt.

In het theaterstuk maakten ze kennis met Suzan. Ze is nieuw op school en wordt al snel gepest. Het schooljaar ontaardt in een ware nachtmerrie voor Suzan. Klasgenoot Daan besluit een brief te schrijven naar de talkshow Survivors. De leerlingen veranderden tijdens die talkshow in een actief publiek en werden actief onderdeel van het probleem én de oplossing.

Direct na de voorstelling ging elke acteur mee naar de klas en gingen ze aan de slag met oorzaken, rollen en oplossingen. In de workshop waren ze bezig met het verschil tussen pesten en plagen, de verschillende rollen in een pestsituatie en de verantwoordelijkheid van iedereen in de groep. De leerlingen waren onder de indruk van de voorstelling en de nabespreking.

Samen helpen we het pesten de wereld uit!

Klik hier voor de trailer op youtube. Hieronder een kleine foto-impressie (voor meer foto’s: WLfotoalbum):

PICT0003 (1) PICT0016 (1) PICT0024 (1) PICT0022 (1)