Leerlingen in 5 vwo hebben vorig jaar geen (buitenland)reis gehad. In samenspraak met een aantal leerlingen wordt er op maandag 13 december een dagreis naar Keulen georganiseerd. In de stad is er de mogelijkheid om diverse kerstmarkten te bezoeken en te shoppen. Ook zal de sectie CKV zorgen voor een aantal suggesties van bezienswaardigheden, die leerlingen ook kunnen gebruiken voor dit vak.

Aan de stedentrip zijn geen kosten verbonden. Eten, drinken en eventuele uitgaven op de kerstmarkt en de winkels zijn voor eigen rekening. We vertrekken ’s ochtends vroeg (5:45 uur) en reizen terug na het avondeten (vertrek circa 20.00 uur). We arriveren dan rond 23:30 uur weer op school. Dinsdag 14 december zijn de leerlingen de eerste twee uur vrij.

Om deel te nemen aan deze reis gelden de volgende criteria:

  • leerlingen moeten een geldig identiteitsbewijs meenemen (paspoort of ID-kaart);
  • leerlingen moeten in het bezit zijn van een coronabewijs (EU Digitaal Corona Certificaat), veelal een QR-code in je CoronaCheck-app. Alle reizigers vanaf 12 jaar die geen herstel- of vaccinatiebewijs kunnen laten zien, moeten zich vóór vertrek naar Duitsland laten testen op corona. De antigeentest mag maximaal 48 uur en de PCR-test maximaal 72 uur voor aankomst in Duitsland worden afgenomen. Deze testen worden niet vergoed door school. Om onverwachte situaties bij de grens te voorkomen, controleren we de coronabewijzen voor vertrek.
  • op veel plekken in Duitsland  geldt een (medisch) mondkapjes plicht, bijvoorbeeld een FFP2-masker. Leerlingen moeten deze zelf meenemen.

Leerlingen die niet mee kunnen of mee willen worden op school verwacht.