Dit jaar doet het Wolfert Lyceum voor de vijfde keer mee aan de Read2Me! wedstrijd. Vorig jaar werd Rens Brouwer tweede in de Landelijke finale en mag zich dus ‘Beste mannelijke lezer van 2018’ noemen. Gaan we het dit jaar weer zover schoppen?

Op woensdag 23 januari streden acht brugklasleerlingen om een plekje in de Bibliotheekronde. Er mogen maar drie leerlingen door, dus het was heel spannend. De jury vond het moeilijk en gaf aan dat het niveau van de lezers dit jaar erg dicht bij elkaar lag. Uiteindelijk zijn ze toch tot een beslissing gekomen. Op de eerste plek is geëindigd: Yara Goesten uit 1V2, tweede is geworden: Stefan Nastic uit 1V2 en op de derde plek is Radek Plugge uit 1HV1! Lisanne Verhoef uit 1V4 werd vierde en is daarmee onze reserve voorlezer. In maart volgt de Bibliotheekronde in de Driesprong.

Op woensdag 5 juni gaan de 8 deelnemers naar de Dag van de Jonge Jury in Utrecht. Dan wordt o.a. de winnaar van de Jonge Jury prijs bekend gemaakt. Op www.jongejury.nl kan je nog tot 1 mei stemmen op je favoriete genomineerde boek.

Met vriendelijke groet,
Clarisse Grinwis en Silvia van den Baard
Mediathecaris

Op de foto (vlnr): Lynn van Starrenburg 1HV2, Stefan Haesen 1V4, Stefan Nastic 1V2, Milou van den Heuvel 1HV3, Yara Goesten 1V2, Victor van Rijn 1HV4, Radek Plugge 1HV1. Op de foto ontbreekt Lisanne Verhoef uit 1V4 (ze ging wat eerder weg).