In het kader van het decanaat (oriëntatie op studie en beroep) is er vandaag voor alle meisjes uit 2 havo en 4 havo (met N-profiel) een oriëntatie activiteit over bèta-techniek. De activiteit bestaat uit een voorlichting over de bèta-techniek sector en wordt gevolgd door een actieve ‘speed-date sessie’ met vrouwen die werkzaam zijn in de bèta-techniek richting. Tijdens het speed-daten kunnen de leerlingen één op één vragen stellen aan dames die werkzaam in de bèta-techniek sector.

De activiteit wordt georganiseerd door het VHTO, het expertisebureau meisjes/vrouwen in bèta‑techniek/ICT. VHTO is erop gericht om meisjes in het voortgezet onderwijs voor te lichten over bèta-techniek opleidingen en de sector als geheel, klik hier voor meer informatie.

Ook als meisjes denken zeker te weten dat de bèta-techniek geen richting voor ze is, dan loont het de moeite om de activiteit serieus te nemen. Een idee hebben van wat je níet wilt, kan straks ook helpen om te bepalen wat je wél wilt gaan studeren. Daarbij geeft het bredere kijk op de mogelijke beroepssectoren, wat nuttig is bij het maken van een profielkeuze of studiekeuze in de toekomst.

Kijk op het WLfotoalbum voor een foto-impressie.

Met vriendelijke groet,
Maartje de Groot (mgr@wolfert.nl)
Decaan havo/docent biologie