We hebben jullie niet elke keer als we deelnamen aan een wedstrijd van de Benelux Debatcompetitie, geïnformeerd over de uitslag. Nu de voorrondes gespeeld zijn en het stof is neergedaald, kan maar één conclusie getrokken worden: onze debaters hebben het buitengewoon goed gedaan. Ze gaan immers als nummer één de finale in! Uiteraard geen garantie voor de eindoverwinning, wel een indicatie van het hoge niveau van onze debaters.

De finale wordt gehouden op 1 juli a.s. in het Kurhaus. Iedereen is welkom. Noteer het in je agenda en neem je strandlaken mee. We debatteren welhaast op het strand!

Met trotse groet,
De heer M. van Gulik
Docent geschiedenis, maatschappijleer en Latijn

De Benelux Debatcompetitie (BDC) wordt georganiseerd door de Debatstichting in samenwerking met partnerscholen. Deelname staat open voor Nederlandse, Vlaamse en Europese scholen uit de Benelux-landen. De competitie bestaat uit een serie Nederlandstalige debattoernooien verspreid over het schooljaar.  De beste scholen kwalificeren zich voor naar de afsluitende “play-offs” op 1 juli 2017. De winnaars mogen zich de beste scholierendebaters en -redenaars van de Benelux noemen!