Het voetbalseizoen is weer geopend! Het Wolfert Lyceum heeft al zeker tien jaar een team van voetballende docenten. In de beginjaren speelden ze nog samen met Wolfert Dalton Hillegersberg, maar toen de school groter werd, kon er een eigen team geformeerd worden. Misschien is het wel uniek in Nederland: leerlingen die met een afvaardiging van hun klas het docententeam mogen uitdagen voor een wedstrijd op de vrijdagmiddag.

Ondanks de toename van het aantal bierbuikjes en de vermoeidheid na het geven van al die intensieve lessen staan de leraren hun mannetje. Sommige personeelsleden hebben trouwens nooit op voetbal gezeten, maar door hun inzet en het goede moreel zijn ook zij heel waardevol voor het team. De meeste wedstrijden zijn het afgelopen decennium winnend afgesloten. Dat bewijzen de statistieken die al meer dan tien jaar worden bijgehouden.

2V1 (mentorklas meneer Sliep) beet het spits af voor dit schoolseizoen. Na een frisse en moedige start met kansen aan beide zijden nam de score voor de docenten na vijf minuten rap toe. Keeper Sliep (Ne) hoefde niet bang te zijn dat zijn kleding vies zou worden van het kunstgras, want hij had in de eerste helft weinig te doen. Hij kon tussendoor zelfs een s.o. grammatica nakijken ?

Met tiki-taka voetbal combineerden Ouwerkerk (LO), Den Boer (Wi), Simkens (En), Van der Sman (Eco), Van der Hoek (Gs), Vlamings (Bi), Van Parreren (Ak) en Rijnders (Gs-nu Wolfert Pro) er lustig op los en de 10e goal stond al snel op het bord. In het laatste kwart namen de kansen voor 2V1 echter toe. Menig schot werd gekeerd, maar de eretreffer hing in de lucht. Geheel terecht viel die dan ook in een van de laatste minuten. Na een flitsende counter schoof Stein Opstelten de bal beheerst rechts in de hoek. De goal werd gevierd al was het de winnende.

Complimenten voor de leerlingen van 2V1 en Ilse uit 2V3 voor het niet-aflatende enthousiasme, ondanks het hoge aantal tegengoals.

Met sportieve groet,
Rutger Sliep

Uitslag docenten vs 2V1: 19-1.
Goals: FSM 2, JHE 2, TBO 5, SSI 2, SOU 2, BVA 1, MRI 1, DPA 4 en Stein Opstelten 1.

PS Elke week wordt bekeken wie er van de docenten mee kan doen. In totaal gaat het waarschijnlijk om zo’n 20 deelnemers, zodat er bijna altijd wel een team gemaakt kan worden!

2v1-1docententeam-1