In maart vertrekken wij met 20 leerlingen en 3 docenten naar Ghana. Het doel van de reis is een onderwijsproject in Ghana steunen en met eigen ogen zien, hoe leeftijdsgenoten opgroeien en onderwijs krijgen. Wij verzorgen zelf ook een les op een primary school en volgen een les op een high school. Voor het project dat we steunen, proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen.

Het project dat wij steunen, ‘Back to school’, zet zich in voor onderwijs aan tienermoeders in de gemeente Agona Nsaba. (Drop out Girls) Het is een lokaal initiatief, voortkomend uit de wensen en behoeften van de gemeenschap zelf. Zij zorgen voor begeleiding en counseling en wij ondersteunen in de basisvoorzieningen, zoals de realisatie van een gezamenlijke ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten en trainingen.

Komt u ook in actie? Met uw gift kunnen wij dit namelijk voor hen mogelijk maken. Het geld komt terecht op een plek waar jonge meiden werken aan hun toekomst. Lees er op onze Facebook pagina alles over! KLIK HIER.

Met vriendelijke groet,
Ghana-commissie Wolfert Lyceum