Oudere leerlingen helpen jongere leerlingen. Een prachtige daltongedachte! Deze gedachte komt al tot uiting tijdens het tutorleren en in de daltonuren, maar nu ook in het juniormentoraat. In het schooljaar 2018/2019 starten we namelijk met het juniormentoraat op het Wolfert Lyceum. Leerlingen uit 5 vwo mogen juniormentor worden van een brugklas. Ze zijn het gehele jaar verbonden aan een bepaalde brugklas. Ze gaan mee op kamp, mee op excursies met die brugklas, zijn de vraagbaak in de wandelgangen en in gezamenlijke daltonuren, wonen (als het rooster het toelaat) af en toe een mentorles bij, enzovoorts. Kortom: een hulpje van de docentmentor en een veilige vraagbaak voor de nieuwe leerlingen van onze school.

Helaas kunnen 4 havo leerlingen geen juniormentor worden, omdat zij zelf op reis zijn tijdens het brugklaskamp. Het meegaan met het brugklaskamp is een zeer essentiële taak van een juniormentor en daarom kunnen we alleen gebruik maken van 5 vwo leerlingen. Deze leerlingen zitten nu uiteraard nog in 4 vwo en zijn druk bezig met het schrijven van hun motivatiebrief. Want juniormentor, dat word je niet zomaar, daar moet je een selectie voor doorlopen. Op 17 mei moeten alle motivatiebrieven binnen zijn en op 31 mei volgen de sollicitatiegesprekken met alle kandidaten. Dat zijn er 13 voor 8 plekken, dus het wordt nog spannend!

Juniormentoren in de dop: heel veel succes! Omdat het juniormentoraat start komend schooljaar, zullen we het uiteraard evalueren. Als het bevalt (en daar gaan we wel vanuit), dan wordt het juniormentoraat een vast onderdeel op het Wolfert Lyceum.

Met enthousiaste groet,
Natasja Pompen
Teamleider brugklas