Leerlingen van het Junior Company project waren dinsdag 6 september op bezoek bij Bergschenhoek Groep B.V. Een bedrijf dat iedereen vanuit school kan zien, maar waarvan in eerste instantie lastig te zeggen is, welke producten of diensten ze leveren. Om uit te leggen wat ze precies doen, heeft het bedrijf een ‘Experience Center’ voor potentiële klanten geopend en dinsdag werd dit volledig beschikbaar gesteld aan de leerlingen van het Wolfert Lyceum.

In een presentatie werd eerst meer over het bedrijf verteld en zowel docenten als leerlingen waren verbaasd over de omvang van het bedrijf. Bergschenhoek BV heeft namelijk vestigingen in Nederland én buitenland. Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding en werd getracht zoveel mogelijk praktijk te linken aan de theorie, die de leerlingen tijdens de lessen krijgen: van voorraadsystemen tot efficiënte productieprocessen. Ter afsluiting kregen de leerlingen verschillende eindproducten te zien en was er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Met alle informatie en een goodie bag (reuze bedankt!) konden de startende bedrijfjes weer verder met het ondernemingsplan. Over een paar weken kunnen ze zelf ervaren hoe het is om een B.V. op te starten.

Freek van der Sman
Docent economie en M&O

img_5160img_5168